Ziekten & Symptomen

Matopos organiseert een speciale opstellingsdag met als thema Ziekten en Symptomen

Zondag 12 maart van 10.00 tot 16.00 uur
In De Rode Amaryllis Leharstraat 120 in Tilburg

Begeleiding: Ria Kuijpers, Marga Versteeg en Marleen Ghering

Chronische ziekten en langdurige symptomen kunnen verband houden met verborgen dynamieken in families. Meestal ben je je van deze verbanden niet bewust. Opstellingen is een methode om deze verbanden aan het licht te brengen.Natuurlijk moet je naar een dokter gaan als je ziek bent, maar als er geen duidelijke oorzaak is aan te wijzen of zelfs onverklaarbaar is, kan het veel inzicht geven om er systemisch naar te kijken. Door je vraag te formuleren en mensen uit te kiezen die bepaalde delen van jou en je systeem representeren, krijg je zicht op de dynamiek die er speelt. Waarmee is jouw ziekte of symptoom verbonden, wie of wat wordt buitengesloten, welke “functie” heeft jouw ziekte vanuit jouw systeem bekeken? En wat betekent dit voor jou? Wat kan jij doen?

Een opstelling doen wil niet zeggen dat hiermee de ziekte of symptomen verdwijnen, maar het kan wel milder worden en jou in helpen ze te accepteren.

Psychische en fysieke ziekten en symptomen vormen op deze dag de ingang van een opstelling. Heb je hier zelf last van of ken je iemand die graag ook op een andere manier naar zijn of haar ziekten of symptomen wil/durft te kijken, meld je aan!

Kosten: 80 euro voor als je een vraag wilt inbrengen, 20 euro als representant of geïnteresseerde. Dit bedrag is inclusief lunch, koffie en thee.

Aanmelding via Ria Kuijpers 06 10156652 of riakuijpers1@home.nl