Wie

Matopos; Ma Topos, Topos is het Griekse woord voor Plek, Ma is het Franse woord voor Mijn. Daarnaast zijn de letters Ma de eerste twee letters van de namen van de 3 leden, Maria, Marga en Marleen.

Matopos werd in 2001 opgericht door Ria Kuijpers en Marga Versteeg. Beiden hadden zij de opleiding Systemisch werk in Utrecht bij Wibe Veenbaas gevolgd en waren dermate enthousiast dat zij dit inspirerende werk graag in Tilburg mogelijk wilde maken. Omdat Marga in Arnhem woont, hebben zij er al snel voor gekozen ook in Arnhem avonden te organiseren waarop mensen een opstelling kunnen komen doen.

In 2010 kwam Marleen Ghering erbij; zij leidt samen met Ria Kuijpers de opstellingen in Tilburg en Ria en Marga de opstellingen in Arnhem.

Wie zijn Ria, Marga en Marleen?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ria Kuijpers

Heeft een jarenlange ervaring in het begeleiden en coachen van mensen, zowel individueel als groepsgewijs, in onderwijs, sociaal activeringsprojecten en loopbaanplanning.

Opleidingen: pedagogische academie, Nederlandse taal- en letteren, Transactionele Analyse, Neuro Linguistisch Programmeren en Systemisch werk bij Phoenix-opleidingen in Utrecht. Oplossingsgerichte psychotherapie. Specialisaties in systemisch werk en lichaamswerk. Diverse workshops en master-classes bij Bert Hellinger, Wibe Veenbaas, Janny Veenbaas-Oomkes, Stefan Hausner , Albrecht Mahr, Bertold Ulsamer, Ingrid Dijkstra, Judith Hemming, Franz Ruppert, Daan van Kampenhout e.a.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marga Versteeg

Heeft jarenlange ervaring in het werken met ouders en gezinnen binnen een jeugdafdeling van de geestelijke gezondheidszorg.

Opleidingen: Sociale academie, Voortgezette opleiding en Haptonomie. Transactionele analyse, Neuro Linguistisch Programmeren en Systemisch werk bij Phoenix-opleidingen in Utrecht. Oplossingsgerichte Psychotherapie. Specialisaties in systemisch werk en lichaamswerk. Volgde workshops en master-classes bij Bert Hellinger, Claus Grochowiak, Wibe Veenbaas, Janny Veenbaas-Oomkes, Stefan Hausner, Albrecht Mahr, Ingrid Dijkstra, Judith Hemming, Bertold Ulsamer, Marianne Franken , Franz Ruppert , Daan van Kampenhout e.a.

Marleen C

Marleen Ghering

Heeft jarenlange ervaring in het begeleiden en coachen van mensen rond werkthema’s en persoonlijke vraagstukken. Binnen de GGZ, de sociale werkvoorziening en sinds begin 2012 als zelfstandige. (www.marleenghering.nl) .

Marleen heeft als achtergrond Pedagogische Academie, Personeel en Arbeid richting beroepskeuze en bij Phoenix de 3 jarige opleiding Professionele Communicatie, Systemisch Werk, Professionele Begeleiding (gericht op individuele begeleiding) en Transactionele Analyse Masterclass en relatietherapie.
Daarnaast heeft Marleen  masterclasses gevolgd bij Hellinger, Veenbaas, Stefan Hausner, Marianne Franken, Franz Ruppert en Daan van Kampenhout.

Wij heten jullie van harte welkom voor een kennismaking of om een opstelling te komen doen bij ons. Wij zorgen voor voldoende representanten, thee, koekjes en tissues!

Naast de begeleiding van de groepsopstellingen is het mogelijk individuele begeleiding te krijgen bij Marleen.
Het doen van een opstelling kan een zinvol onderdeel van een groter traject vormen.

Steen B