Ervaringen

 • Bij matopos ben ik korte tijd veel sterker geworden. Het is prachtig hoe het werkt! Ik had al diverse methoden geprobeerd om me los te maken van oude patronen, maar dit opstellingswerk bleek een krachtiger manier om belemmerende mechanismen op een dieper niveau bloot te leggen. In een vorm die je niet met je hoofd kunt begrijpen of uitleggen, maar op een energetische wijze die je blijvend verandert. Eigenlijk moet je het gewoon zelf ondergaan en dan kun je het pas voelen. Want daar gaat het om, voelen met heel je wezen. Het resultaat van mijn laatste opstelling heb ik vormgegeven in een schilderij. Een blik op het gekleurde doek en ik weet het weer. Mocht jij je opstelling vorm willen geven. Ik kan je in mijn atelier als kunstzinnig therapeut daarbij helpen. voor informatie kun je contact opnemen via email 1001creaties@ hotmail.com.  (Nicole)
 • Het is nu “the day after “ mijn opstelling. Ik voel me eindelijk weer helemaal mezelf. Ik zit precies goed in mijn vel. Ik ben aan het dansen en luister naar muziek. Ik ben blij met mijn vriend. Dat is al even geleden. Ik ben dankbaar dat ik dit mezelf cadeau heb gedaan. Ik voel me intens blij. Ik kon me niet voorstellen van te voren dat ik me zo goed zou voelen. Ik ben mezelf. ( Lonneke)
 • Na de familieopstellingen voelde ik me letterlijk dieper in mijn lichaam komen, meer in mijn lijf en lager in mijn buik. Zo’n aangename ervaring, veel meer mezelf zo te kunnen voelen, alsof het leven eindelijk kon beginnen. Het was een heftige en zeer intense sessie, de familieopstellingen, waarbij ik dwars door diepgewortelde emoties ging. De essentie van mijn ‘last’, die terugging tot aan mijn geboorte, kon eindelijk vrij komen. Mijn oude pijn en angst, die mij al mijn leven lang in de weg zat en mij ook al die jaren voor een stuk mijn leven benam, maakte plaats voor iets geheel nieuws, iets wat met de toekomst en het leven te maken heeft. Het werkte bevrijdend, ik voelde rust en ruimte in mijn hoofdkomen, en het bracht mij dus naar een dieper gedeelte in mijzelf. Ik ben zeer dankbaar dat ik dit heb kunnen doormaken, ik ben vele stappen verder gekomen.”(Annalies)
 • Zes jaar geleden heb ik bij jullie familieopstellingen gedaan. Het resultaat was fenomenaal. Ik, heb een paar dagen na mijn laatste opstelling waarin ik mijn vader had opgesteld mijn toen toekomstige man ontmoet. Inmiddels zijn we vier jaar gelukkig getrouwd. Ik durf te stellen dat dit zonder familieopstellingen niet was gebeurd.
 • Ik ben Ria en Marga nog steeds heel dankbaar” (Truus)
 • “Als klein meisje werd ik geopereerd aan een gezwel bij de kleine hersenen. Sindsdien heb ik een zwaar hoofd en oorsuizingen. Het is nooit stil in mijn hoofd. Ik heb in een opstelling mijn gezwel, mezelf, en mijn ouders neergezet. Een dag na de opstelling voelde mijn hoofd licht. Ik had geen oorsuizingen meer en het is alsof de plek waar ik geopereerd ben nu eindelijk dicht is gegaan. Ik kan weer in de zon op mijn achterhoofd liggen. Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest.” (Annie)
 • Als ik naar de opstellingsavonden ga leer ik niet alleen mijzelf kennen maar krijg ik de vrijheid om mijzelf  te zijn. Iets wat ik al mijn ‘hele leven’ nooit eerder heb gekund. Zowel als ik zelf een opstelling doe als representant, zelfs alleen al alleen maar door observatie is elke keer weer een kwartje dat valt. Stap voor stap kom ik tot de kern. En door de ‘warming up’ het begin van de avond kan ik zowel toetsen dat ik nog niet zo ver ben als ik dacht als wel meteen er mee aan de slag gaan. Kortom elke avond een genot om mee te maken en heerlijk voldaan (en ontspannen) weer huiswaarts gaan. (M. )
 • Ik was geïnteresseerd in opstellingen vanuit mijn functie als hulpverlener en vanwege persoonlijke perikelen.. Ik heb al verschillende opstellingen meegemaakt en nog steeds verwonderd het me dat een representant werkelijk dingen verbeeldt, zegt en uitlegt die overeenkomen met zaken uit het echte systeem van de persoon die werkt. Een opstelling is soms heel intensief, indringend en emotioneel, maar ik heb gezien en ervaren dat het heel louterend werkt voor degene die de opstelling doet en soms ook voor andere aanwezigen of representanten. De avonden zijn zo opgebouwd dat er vooraf aan een opstelling oefeningen gedaan worden om zeg maar, goed in de opstelling te komen.
  De begeleiding die Ria en Marleen geven in het werk is groot, warm en persoonlijk. (Ron)
 • De opstellingen hebben me geleerd wat van mij is en wat me wordt opgedrongen. Ria en Marleen hebben een scherpzinnige blik op het moment dat het nodig is.
  Dank jullie wel! (Suzanne)
 • Doordat er vreemde mensen de plaats in nemen van mijn familieleden ontstond er voor mij een veilige afstand. Ik kon gewoon aanwezig blijven…. kijken en voelen, ongehinderd… Ik raakte niet verstrikt in mijn emoties en kon daardoor bij mijzelf blijven in plaats van weer bezig te gaan met de ander of te vervallen in dat eeuwige geruzie. Hoe het precies werkt zou ik echt niet weten, maar wat doet dat er toe ? Ik weet net zo min hoe mijn GSM werkt of een draadloze printer om maar eens iets te noemen. Dat het werkt is keer op keer zo verbluffend. Dat wat zich ontvouwt, is steeds weer zo verrassend raak ! In de veiligheid die Marleen en Ria bieden, en in de groepsband die ontstaat, heb ik met mensen die ik niet ken, kunnen ervaren hoe het is om bij mijn pijn en het verdriet van het gemis te blijven. Ik weet nu zeker dat ik het kan. Die ervaring geeft mij heel veel moed en vertrouwen om contact te maken met de mensen om wie het ècht gaat. Een beetje per keer en op mijn eigen tempo.  Natuurlijk weet ik dat het onmogelijk is om iemand anders te veranderen, maar doordat er vanbinnen in mij iets is verandert, is de manier waarop ik met anderen contact maak anders, en dat voelen ze ! Nu kunnen ze gewoon weg niet meer reageren zoals ze altijd doen. Dat is wel even wennen… voor iedereen… ook voor mij.
 • Soms wordt er hard gelachen, en is het alsof we met vrienden bij elkaar zijn. Ik vergeet op dat moment even dat ik met persoonlijke ontwikkeling bezig ben in de vorm van groepstherapie. Nooit verwacht dat dit ook zo leuk kon zijn. (Rob)
 • Deelnemen aan familieopstellingen is iedere keer weer een bijzondere ervaring. Op íedere plek waar ik als representant sta, iedere keer als ikzelf een opstelling heb gedaan en iedere keer als ik vanaf de zijlijn meekijk. Het geeft me rust en een positieve kijk op het leven en de mens. Het leert me minder snel te oordelen, meer compassie te hebben voor mensen, mezelf te relativeren en tegelijkertijd mezelf serieus te nemen. Alles is goed, fouten maken kan niet. Het is een unieke ervaring om samen met iedereen die bij de opstellingsavond aanwezig is, kleine veranderingen in de loop van de levens teweeg te brengen. En voelen, gewoon voelen. (Tanja)

Steen D